Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα στο Πανεκπαιδευτκό Συλλαλητήριο στις 22/03!

 Εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν στο συλλαλητήριο στις 6 Μαρτίου στα Προπύλαια για τη διάλυση της Παιδείας όπως επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. με τις πρόσφατες θεσμοθετημένες αλλαγές που προβλέπουν συμμετοχή των ανθρώπων της αγοράς στο εθνικό συμβούλιο, μειώσεις καθηγητών και κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Η διαπραγμάτευση προχωράει και όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση θα υπογράψει το 4ο μνημόνιο. Αυτό σημαίνει εκ νέου περικοπές και ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Όσες αλλαγές και να ετοιμάζει ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, ένα είναι σίγουρο: Οι αλλαγές αυτές μόνο επιζήμιες θα είναι καθώς η εφαρμογή τους συνδέεται με το ζήτημα της οριστικής ελληνικής χρεοκοπίας στο έδαφος της παγκόσμια κρίσης.

 Στο βάρος του παλιού συστήματος που πεθαίνει, το πάθος για ζωή των μαθητών στο συλλαλητήριο της 6ης Μαρτίου φώναξε ότι ο ο παλιός κόσμος δεν τους ταιριάζει και φαίνεται να αναζητούν ένα κόσμο που θα μπορεί να ζει και να ονειρεύεται μπροστά σε ένα λύκειο και σε ένα Πανεπιστήμιο ταξικού αποκλεισμού της νεολαίας. Οι τωρινοί φοιτητές ή μαθητές θα είναι οι αυριανοί άνεργοι ή οι αυριανοί εργαζόμενοι των 2,5 ευρώ/ώρα. Οι μαθητές στο συντονιστικό που κάλεσαν μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης αποφάσισαν την συνέχιση του αγώνα τους στις 22 Μάρτη σε ένα Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο από κοινού με τους καθηγητές τους , τους φοιτητές και τους εργαζομένους των σχολών.

 Στηρίζουμε και καλούμε όλους τους μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και εργαζομένους στους χώρους της Παιδείας την Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Παιδείας (στάση Γραμμής 1 "Νερατζιώτισσα") στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο.

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου