Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κείμενο Στήριξης σε Συμφοιτητή - Θύμα Επίθεσης της Χρυσής Αυγής / Καταγγελία για την Δολοφονική Επίθεση

Όπου δεν φτάνει το κρατικό χέρι, φτάνει του φασίστα το μαχαίρι...


  Την Παρασκεύη 31/03 ψευτόμαγκες νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν έναν φοιτητή στο κεφάλι και το σώμα. Γιατί; Γιατί περπατούσε στο δρόμο για το σπίτι του και πέρασε δίπλα από το τάγμα τους. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την μορφή, τις πολιτικές και τις τακτικές των φασιστικών καρκινωμάτων, την ίδια στιγμή που η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη και το αστικό κράτος επιβραδύνει συνεχώς τις διαδικασίες, συγκαλύπτει τους φασίστες, τους νομιμοποιεί και πολλές φορές τους θυματοποιεί. Ούτως η άλλως ξέρουμε ότι όπου δεν φτάνει το χέρι τους αστικού κράτους, φτάνει το μαχαίρι του παρακράτους.

  Οι δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και άλλων, δεν τους σταματάνε και το περιστατικό με τον συμφοιτητή μας αποδεικνύει ότι μόνο ατυχή περιστατικά δεν ήταν. Οι χρυσαυγίτες θέλουν μαφιόζικα να βγάλουν από τη μέση όποιον δεν τους ταιριάζει, όποιον δεν πηγαίνει με τα μέτρα και τα σταθμά τους, είτε αυτός είναι άλλης εθνικότητας, είτε αντιφασίστας, είτε νέος φοιτητής.

  Παράλληλα,
η κυβέρνηση κάθεται, συνδιαλέγεται και φωτογραφίζεται μαζί τους (βλέπε πρόσφατα στο Καστελόριζο και καθημερινά στη Βουλή), φυλακίζει πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλους τους πνίγει στο Αιγαίο. Η Εκκλησία τα έχει κάνει τσανάκια μαζί τους. Οι μπάτσοι τους κάνουν πλάτες. Τα ΜΜΕ συνεχώς τους ξεπλένουν. Δηλαδή, τα κενά της αστικής εξουσίας καλύπτονται από τα πιο επικίνδυνα ολοκληρωτικά στοιχεία και τις πρακτικές τους.

 Στη θέση του παιδιού θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας από εμάς. Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες πια. Να τους τσακίσουμε όπου κι αν βρίσκονται. Στις γειτονιές μας, στους δρόμους, στους χώρους που φοιτούμε και εργαζόμαστε, γιατί το ίδιο σύστημα που γεννά το φασισμό είναι αυτό που έχει φέρει την καθημερινή εξαθλίωση φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, προσφύγων και μαθητών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον συμφοιτητή μας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ έμπρακτα κάθε ναζιστική πρακτική.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση σύλληψη των θυτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια (στάση μετρό) την 1η Απριλίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Τον σάπιο κόσμο που εσείς θέλετε να συνεχίσετε, εμείς θα τον ανατρέψουμε.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

Αριστερή Καλλιτεχνική Ανεξάρτητη Συσπείρωση – Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου